WSK Final Cup – Lonato

A múlt hétvégén kerül megrendezésre a WSK Final Cup első fordulója az olaszországi Lonatoban. Mozgalmas versenyt tudhatok magam mögött, ami nem volt zökkenőmentes. A világbajnoksággal azonos mezőnyben minden probléma ellenére sikerült előrébb lépni, ami bizakodással tölt el.

Péntek

A szabadedzések jól mentek. Sikerült felküzdenem magam az első tízbe. Aztán jött a hideg zuhany…

Az időmérőn rossz gumikkal indultam. Az első és hátsó gumik köszönőviszonyban sem voltak egymással. (Csapaton belül nem ismeretlen a jelenség, hiszen a VB-n az egyik csapattársamnak is ilyen jellegű problémái voltak) A gokart szinte vezethetetlenné vált és a szabadedzésekhez képest 5 tizeddel gyengébb köridőkre voltam képes.

Az első selejtezőben a 20. helyről indultam, ami nem egyszerű feladat, hiszen a hátsó mezőnyön kicsit komplikált az átjutás… Vissza is estem a 25. pozícióba, azonban a leintésig sikerült javítanom, így 19. lettem.

Szombat

A szombatunk a kettőség jellemezte. Sikerült olyan beállításokat találni, amivel orvosolni tudtuk a gumi, valamint a váz problémáit, azonban a motor újabb fejtörést okozott számunkra. Az erő egyszerűen eltűnt belőle.

Mindkét selejtezőben a 19. helyről indultam. Az első futamban a 12., a másodikban a 15. pozícióig jutottam. Az összetett 29. helyről vártam a folytatást.

Vasárnap

Vasárnapra a motorerő hiánya miatt az elődöntőben 12. lettem, az összetettben a 23. helyet sikerült megszereznem, így ott lehettem a döntőben. A fináléban sikerült a rajtpozíciómhoz képest előrébb jutni és a 18. helyen intettek le a kockás zászlóval.

A teljesítmény hiánya ennyit engedett, a második fordulóban már szeretnék a topp tízben végezni.

Folytatás novemberben Laghiban a WSK Final Cup második fordulójával.