WSK Lonato – Az idei első verseny

Az idei első versenyem az olaszországi Lonatoban megrendezett WSK Super Master második fordulója volt. Új csapatommal a Forza Racing-el bizakodva vágtunk neki a hétvégének, annak ellenére, hogy tudtuk van lemaradásom a többiekkel szemben, ami az idei „kilométereket” illeti.

A Forza Racing csapatával túl vagyunk az idei első versenyen. A szerdai szabadedzésektől a vasárnapi döntőig nagy utat jártunk be. Nem volt egyszerű feladat felvenni a többiekkel a lépést – jóval több kilométert tettek meg idén, mint én – de mindent elkövettünk, hogy ott legyünk a döntőben. Folyamatosan tudtunk gyorsulni, a tempó is meg volt egész héten. Az időmérőn sajnos rosszul jött ki a lépés, nem tudtam igazán jó, tiszta kört menni, aminek a középmezőny lett az eredménye.

A selejtezőkön minden alkalommal sikerült javítani, aminek nagyon örültem. Az elődöntőnek a 17. helyről vágtam neki. A rajtom jól, és egy jó versenyzéssel sikerült és a végén sikerült megszereznem a 9. pozíciót.

A fináléban is jól kaptam el a rajtot és sikerült felküzdeni magam a 10. helyig. A tempóm azonban nem volt az igazi ráadásul a versenytáv egyharmadánál összeakadtunk az egyik versenyzővel, amiből én jöttem ki rosszul. Esélyem se maradt a felzárkozásra, Több pozíciót vesztettem és végül a 18. helyen zártam az idei első versenyt.

Összességében elégedett vagyok. Célba értünk az első közös versenyünkön a Forza Racing-el és biztatónak tűnik a folytatás. Minden segítséget megkapok a csapattól és Jamie Croxfordtól annak érdekében, hogy az idei évben harcba szállhassunk a dobogóért.

Folytatás: Teszt: március 16-17. Sarno, WSK Sarno: március 22-24.