IAME EURO SERIES – Castelletto

Az első versenyem az IAME EURO SERIES-ben nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Egy szett „selejtes” gumi, és két ütközés miatt sajnos nem sikerült eljutnom a döntőbe, ami nem mostanában fordult elő velem.

Nehéz hétvégén vagyunk túl. Az első pillanattól gyorsak tudtunk lenni és minden a tervek szerint alakult egészen a pénteki időmérő előtti edző futamig. Az egyik versenyzőtársam három kört engedélyezett számomra a futamban, miután egy remek manőverrel kilökött a pályáról és a boxba fejeztem be az etapot.

Kis szünet után következett a kvalifikáció, ahol sikeresen belenyúltunk egy „selejtes” gumi szettbe, ami 0,4 másodperccel lassabb időket produkált. Nem volt meg a megfelelő oldal irányú tapadás és ezzel meg sem tudtam közelíteni a legjobb időmet. Az eredmény: 18. rajthely a szombati selejtező futamokra.

A szombati napon négy selejtezőn volt meg a lehetőség, hogy bejuttassam magam a vasárnapi döntőbe. Sajnos ez a lehetőség a második futamig tartott. Egy ütközést követően fel kellett adnom a versenyt és ezzel minden lehetőségem elszállt a döntővel kapcsolatban. Akkor hátrányba kerültem, amit egy ilyen szoros mezőnyben lehetetlenség behozni.

Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem, és a bíztató üzeneteket. Sokat tanultunk a hétvégéből és ennek megfelelően állunk rajthoz a harmadik fordulónak!